Everyday.jpg

Gisteren even geen verse Everyday. Onze terugreis uit Roemenië duurde wat langer dan gepland - toen we uiteindelijk in ons bedje landden, gaf de wekker aan dat het signaal ‘opstaan’ al weer over vier uurtjes zou klinken. 

De weg vanuit West-Roemenië, waar we twee dagen hadden doorgebracht in de gemeentes van Salonta en Arad, werd hier en daar versperd door omgevallen bomen en aanrijdingen. Het stormde nogal in Oost Europa. 

Onderweg, terwijl ik het stuur goed vasthield, bedacht ik me dat té vurig gebed daarvan misschien de oorzaak was geweest. Eén van de leiders van een andere gemeente stuurde ons voor vertrek een berichtje: Dat de Geest met zo'n geweldige kracht mag waaien, dat alles wat oud is wordt weggeblazen! Hmm… ik begrijp zijn goede bedoeling, maar was dit een beetje te letterlijk genomen?!? :)

Onze komst in Roemenië was goed voorbereid: het onderwijs van pastor Prince wordt gevolgd en zijn boeken zijn beschikbaar in de eigen taal. Ik vroeg een Roemeense worshipleader, wat de ‘ontdekking’ van het evangelie van genade voor hem betekend heeft. “Het leven als Christen was voor mij vooral ‘hard werken’ - me altijd maar inspannen om nóg meer voor God te doen,” vertelde hij. “Door het onderwijs van Pastor Prince ben ik in de eerste plaats tot rust gekomen. Ik heb ontdekt hoe mooi het is om aan Jezus’ voeten te zitten en naar Zijn stem te luisteren.”

Gods Geest werkt op zoveel verschillende manieren. Wat heerlijk, dat Hij aansluit bij waar wij zijn in ons leven. Hij kent ons dan ook door en door, weet precies wat we nodig hebben. Misschien komt Hij soms wat onverwacht, maar schrik niet - je wordt niet van de weg geblazen - bij Hem ben je veilig! De woorden van However You Want (Jesus Culture, geschreven door Chris Quilala en Josh Silverberg) zeggen dat zo mooi: 

Like a fire, like a flood
Come however You want
With Your power, with Your love
Come however You want
You're breaking all the boxes
Tearing down the walls, 
You have no limitations
You exceed them all

Mooie dag!