De waarschuwingen voor de weersomstandigheden vandaag waren niet van de lucht. Zelfs een paar duizend kilometer verderop bliept mijn telefoon: de spoorwegen verwachten zwaar weer. Over de schermen van nieuwssites rollen gevaarscodes. Zelfs onze nationale luchtvaartmaatschappij informeert haar reizigers, dat zij met vertragingen en annuleringen te maken kunnen krijgen. 

‘Het zekere voor het onzekere’ noemen we dat. Toen ik gisteren telefonisch contact had met het ticketbureau van de grote blauwe vogels, werd het grappig. Ik wil best vandaag naar huis vliegen, daar zal het niet aan liggen. De vlucht van zes uur ’s ochtends? Doet even auw, maar gaat me lukken. Het vliegtuig daarvoor komt gisteren al uit Amsterdam, moet goed gaan toch? 

“Nee, meneer… dat weten we niet zeker. We weten namelijk nog niet welke vluchten precies geannuleerd worden. En de vluchten later op de dag zitten allemaal zó vol, als die ’s ochtends vroeg gecancelled wordt, komt u nóóit meer thuis…” Enig gevoel voor drama kon de lieve mevrouw niet worden ontzegd. Het zekere voor het onzekere??? We weten helemaal niets meer zeker! 

Wanneer het stormt in ons leven, wanneer zelfs maar storm dreigt, breekt onzekerheid los. Vragen als: hoe zal het verder gaan? Hoe loopt dit af? Erger nog: de befaamde hoe kan God dit nou doen??? Houdt Hij niet meer van me??? liggen op de loer. 

Toen de discipelen midden in de nacht in een storm raakten, was Jezus achtergebleven op de berg. Hij leek ver weg, maar verscheen toen de nacht op het donkerste punt leek. Johannes 6:21 vertelt: meteen kwam de boot aan land op de plaats waar ze naartoe wilden. Jezus is erbij in de storm. Hij maakt jou unstoppable en brengt je op bestemming! 

Het zekere voor het onzekere? Hij is jouw Zekerheid in onzekere tijden! 

Mooie dag! 

Last van de storm? Help jezelf met goed nieuws: bekijk één van de preken over het jaarthema Unstoppable in het startscherm van deze app.