Heb je ze al gezien? Aziaten die met telescoop-hengelachtige stokjes hun mobieltje op anderhalve meter afstand houden, om een fotootje van zichzelf te kunnen schieten. Be-la-che-lijk! Dát gaan wij echt niet doen. Met andere woorden, wij maken wel selfies, maar willen schijnbaar niet teveel achtergrond erbij in beeld? :-)

Pastor Prince preekt regelmatig: er is geen grotere pijn in het leven dan ‘being occupied with self’.

Vrij vertaald: je kunt niet rotter in je vel zitten, dan wanneer je met jezelf bezig bent. Volgende vraag: wanneer ben je bezig met jezelf? Dat is telkens als je redeneert alsof alles om jou draait. Of wanneer je redeneert alsof God jou aan je lot heeft overgelaten. Ik herken het bij mezelf als zelfmedelijden. Waarschijnlijk zou Cody er nog wel wat andere woorden aan kunnen geven ;-)

Enkele voorbeelden.

Hallo, waarom wordt er geen rekening met mij gehouden? (Arme ik!)

Waarom ziet niemand mijn genialiteit? (Ik ben beter dan die ander!)

Ik verdiende die promotie! (Ik heb meer gedaan!)

Ik verdien meer dan ik nu krijg. (Ik word niet gewaardeerd!)

Niemand houdt van me! (Snik!)

God zegent anderen wel, maar mij niet… (Hij zal mij wel niet zien zitten!)

Je moet je niet dom voelen als je dit herkent. Dit is vooral juist heel vervelend voor onszelf. Gelukkig heb je een Vader in de hemel, die heel slim is. Hij heeft ons in Jezus geplaatst én Jezus in ons. Wij zijn met Jezus ‘gesandwicht’ om op alle mogelijke manieren zoveel mogelijk te voorkomen dat we met onszelf bezig zijn. Sterker nog, je mag -lees gerust moet- lekker ‘sterven aan jezelf’.

Vaak nog een vaag begrip, waarvan Pastor Cees vanavond in de doordeweekse samenkomst meer duidelijkheid gaat geven over het ‘hoe’. Hij heeft ook recht van spreken. Hij was een echte narcist. Dat zijn als het ware mensen die de héle dag selfies maken en daar vervolgens ook nog behang van maken. Je wordt er alleen niet gelukkig van. Mis het niet en laat je selfie liefdevol om zeep helpen! ;-)

Tot morgen!

Vanavond doordeweekse samenkomst in Haaglanden (Vrouw Avenweg 640, Den Haag). De avond start om 20.00u. Vanaf 20.15u kan je meekijken via de livestream.

Comment