Daar ben ik mooi te laat mee? Gelukkig, want ik wilde nietsaanraden. Ik vind het al lastig genoeg.

Er zijn -redelijk klinkende- partijen waarvan de adem (in)direct tegen Israël en christenen is. Tot zo ver makkie voor mij. Maar als ik nuchter kijk naar wat ons land nodig heeft, in lijn met mijn geloof, dan blijft er genoeg uitdaging over. Tot mijn verbazing staat na het invullen van de stemwijzer een christelijke partij onderaan!

De Bijbelse tips die ik ken voor de inrichting van een maatschappij lijken inmiddels van een andere planeet. Bijvoorbeeld, het strikt handhaven van wet en straf is veiligheid voor ‘de goedwillenden’.

1 Timoteus 1:8 Wij daarentegen weten dat de wet goed is als hij op de juiste wijze gebruikt wordt. 9 We weten ook dat de wet er niet is voor de rechtvaardige, maar voor wie zich aan wet of gezag niet stoort….

Gezond denken over relatie en seksualiteit zijn een kostbaar goed:

Leviticus 19:29 Ontwijd je dochters niet door hoeren van hen te maken, want dan verspreidt de ontucht zich onder het volk en zal er in het hele land zedeloosheid heersen.

Wat financiën betreft liever geen schuld. Nu lijkt het meer op het level van onze 5-jarige Megan. Die zegt altijd: “Een triljard is veel geld wat gaat trillen.”

Gedoogbeleid heet in de Bijbel ‘oogluikend toestaan’ (Leviticus 20:4) en dat loopt meestal verkeerd af.

Vrij vertaalde Spreukenwijsheid: Mensen die problemen (mede) hebben veroorzaakt en daar niet nuchter over zijn, kunnen onmogelijk met de oplossing komen (oeps?).

Blij dat je dit gisteren allemaal niet wist? ;-)

Schapen zonder herder. Ik vraag steeds maar aan de Heer wie er voor de benodigde ‘uittocht’ geroepen is. En wie meent dat ik rechts ben, het voelt als twee linkerhanden. :-)

Tot morgen!

Comment