“Hoe doe je dat nu, in genade iemand aanspreken op iets…?” vroeg een voorganger van een genade-gemeente in Polen. Geen onbekende vraag - en niet alleen voor voorgangers en leiders. We willen immers in genade open zijn, ook over dingen die handiger kunnen - en ‘als dat ergens kan…’ zeiden we al eerder. 

“Wat is je probleem?” vroeg ik om deze voorganger verder te helpen. “Wel, sommige mensen zijn zo stekelig,” was zijn antwoord. Ik moest direct aan mijn borstel-kapsel denken, maar gelukkig doelde hij daar niet op. Het ging natuurlijk over ‘gevoeligheid’. Hmm… interessant: is het hún gevoeligheid die het lastig maakt om zaken te bespreken… of die van de voorganger in kwestie?

Hierover nog nadenkend stapte ik in het vliegtuig. In mijn oren het nieuwe album van Elevation Church in Amerika. Al luisterend bedacht ik me: wanneer we nu eens niet naar onze eigen gevoeligheid of die van de ander kijken, maar naar de ontembare liefde van onze gemeenschappelijke Vader, zou het dan eenvoudiger worden elkaar (in die liefde) voor te houden wat Hij voor ons heeft? 

‘Luister’ maar even mee: 

De angst die ik kende, kan mij niet meer stoppen
Want ik heb Uw liefde gevonden
Wanneer ik mij alleen voel, heb ik een plek om naartoe te gaan
Want ik heb Uw liefde gevonden

De schuld van de zonde was groot
Maar Genade bracht mij terug
Nu sta ik op
Gewonnen voor de liefde van de Redder

Uw liefde is hoger dan de sterren
Die spreken van wie U bent
Uw liefde is ontembaar
Uw liefde is diep genoeg om
mijn diepste diepten te bereiken
Uw liefde is ontembaar

Kijken we naar Zijn liefde, dan verdwijnt onze angst - voor oordeel van God én van mensen. Zo maakt Zijn ontembare liefde ons niet-te-stoppen! 

Uncontainable Love van het album There is a Cloud is te beluisteren via de bekende muziekprogramma’s en via deze link: https://youtu.be/xLNOcKd14RI