In sommige bedrijven of teams is het gewoonte de maandag te beginnen met een zogenaamde ‘stand-up’ (je raadt het al: iedereen staat) waarin de focus voor de nieuwe week wordt bepaald. Vragen als ‘wat staat bovenaan jouw lijstje?’ komen aan de orde. 

Niks mis mee, even focus bepalen voor de nieuwe week. Ik werd vanmorgen wakker in m’n eentje in de grote stad. Mijn persoonlijke stand-up krijgt dus een individueel karakter :) Om mezelf een beetje te omgeven met gezelschap, koos ik het album Carry the Fire van Worship Mob, een jonge band die het Evangelie van Genade in veel van hun nummers laat klinken. 

Eén van de pareltjes op het album is Arrested by Grace. De schrijver vertelt van het eindeloos pogen te voldoen aan een hoge standaard, met als enig resultaat een dor en droog hart. Zijn zinloze gevecht beschrijft hij met: U droeg het kruis dat ik probeer te sjouwen en concludeert dan: Verlossing kwam rennend naar mij toe met een rechtsgeldige uitspraak: “Ik heb het werk gedaan, mijn kind, dus val in mijn armen!”

Het refrein ontroert me elke keer opnieuw: 

U noemt mij waardig, 
Schaamte weggespoeld in de zee van genade. 
Voor altijd vergeven, nieuw leven in mij opgestaan. 
Rechtvaardig en heilig, zonde voor altijd volledig uitgewist. 
Geliefd, aanvaard, mijn val gebroken door Genade. 
Geadopteerd in Perfectie - 
U verwierp mijn afwijzing, 
In Uw opstanding ben ik heel gemaakt.

Hoe kijk je naar deze week? Vertrouwen of bibberende knieën? Laat je gerust vallen in de armen van de Redder: jouw val wordt ‘gebroken door Genade’ en Zijn perfectie is vóór jou deze week - welke klus er ook op je wacht! Komt afwijzing op je pad? Weet dat Jezus die resoluut heeft afgewezen: Hij is jouw Heelheid!

Geïnspireerd? Luister hier naar het nummer: https://youtu.be/SzlsgC3OXmA