Everyday.jpg

Wanneer je op reis bent met een klein meisje van nog geen jaar, volgen de avonturen elkaar in snel tempo op. 

Klein meisje besluit bijvoorbeeld de avondvlucht niet te gebruiken om een slaapje te doen, maar steelt de show bij de cabinebemanning en passagiers van het vliegtuig. Het begint, wanneer ze bij het instappen vriendelijk naar iedereen zwaait. De stewardess maakt een rondje met de belastingvrije artikelen? Een stralende glimlach en een koninklijk handzwaaien is haar deel. De passagiers achter haar genieten van het snuitje dat boven de stoel uitklimt en vriendelijke geluidjes produceert. 

Aangekomen op bestemming volgt een diepe, lange slaap. Gelukkig maar :) De volgende ochtend lijkt het alsof de bagage-limiet van de luchtvaartmaatschappij de beperkende factor was voor een rijk en gelukkig leven: in de koffer zit niet zo heel veel speelgoed… Wat doet klein blij meisje dan? 

Die duikt in het keukenkastje en vergaart wat binnen grijpbereik ligt… tot mijn niet geringe verbazing tref ik haar aan tussen een vergiet, een plastic pasta-schep, dito juslepel en een aantal onderzetters. ‘Grijpbaar - dus speelgoed’ lijkt de gedachte in het kleine bolletje. 

Opnieuw leer ik van m’n kleine meisje. Wat kan ik soms serieus doen over wat ik in handen krijg. ‘Met een pasta-schep moet je pasta-scheppen…’ Heb je wel eens bedacht hoeveel grappige, andere dingen je met een pasta-schep kunt doen??? En onderzetters dan…? 

Zou het kunnen zijn, dat Vader ons voorziet van allerlei leuke dingen om eenvoudigweg gelukkig mee te zijn, mee te ‘spelen’? Zou het kunnen zijn, dat ik veel zaken wat minder serieus mag nemen? Mijn (van Hem gekregen) creativiteit gebruiken om te genieten van alle moois? Elke goede gave, elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader van de hemellichten, leert Jacobus ons (Jac. 1:17). The Message voegt daaraan toe: deze gaven zijn rivieren van licht, die neerdalen van de Vader van het Licht. Er is niets in God dat ons kan misleiden, geen zweem van twee-gezichten, niets wispelturigs. 

Aarzel niet vandaag - en geniet van alles wat Hij je geeft, het is goed-speel-goed! 

Mooie dag!