Even een stukje geschiedenis. Ergens in 1987 reisde ik met een Roemeense voorganger door Europa. Hij vertelde in volgepakte zalen en kerken dat het communistische regime dat Oost-Europa in ogenschijnlijk vaste greep had, snel zou imploderen. De instorting van het schijnbaar onneembare ijzeren gordijn was nabij. De mensen keken, luisterden en schudden hun hoofd… dat kon toch niet waar zijn? 

Ergens achter het toneel voelde ik een siddering, iets binnenin mij zei: “Dit is een historisch moment.” Krap twee jaar later ging de Berlijnse muur om, werd Oost-Europa deel van onze wereld en geopend voor het evangelie. 

Een vergelijkbaar, maar nog veel krachtiger moment beleefde ik gisteren toen ik luisterde naar pastor Avi uit Israël. Het is met een bijzonder doel dat hij vandaag in ons midden is. Pastor Avi is geboren en getogen in Tel Aviv en is nu voorganger van Adonai Roi (De Heer is mijn Herder), een gemeente in het hart van de stad. 

In een bijeenkomst met een aantal leiders en voorgangers bracht hij gisteren een profetische boodschap. Hij deelde met ons, hoe hij de tekenen al ziet van het werk van Jezus Messias in Israël, onder mensen met Joodse en moslim achtergronden. Tegenover al het nieuws van dood en verdriet in het Midden-Oosten zette pastor Avi getuigenissen van mensen aan wie Jezus zich openbaart. Dagelijks komen mensen tot bekering! 

Hij ziet gebeuren wat hij al lang gelooft: we leven in een tijd waarin God zijn plan met de wereld gaat volvoeren. Israël speelt daarin een cruciale rol. 

Gods grote plan door zoiets kleins? Onvoorstelbaar? Kom, luister vandaag en laat je zicht toenemen. Goed dat je erbij bent: jij bent bestemd voor deze tijd!

Pastor Avi spreekt in de landelijke dienst in Hellevoetsluis (14.00 uur, Sporthal De Eendraght, Sportlaan 2).
Kun je niet naar Hellevoetsluis komen? Livestream via: http://www.jongenvrij.nl/livestream 

Comment