In een chique gespreksruimte maak ik mij op voor de vergadering. Ik bereid me voor door rond te kijken in de kamer. De zware pluche gordijnen houden het lawaai van de stad buiten. Even schuif ik het gordijn wat aan de kant en daglicht valt binnen.

Da's gek, aan de binnenzijde van het gordijn schittert een kaartje in een opvallende kleur. Vastgemaakt aan de zoom, waarschijnlijk bedoeld om niet op te vallen. Number of cleanings is te lezen. Gevolgd door de cijfers één tot tien.

Heeft de huishoudelijke dienst de opdracht gekregen de gordijnen, wanneer deze vaal zijn geworden na tien maal stomen, te vervangen door nieuwe exemplaren? Mooi staaltje kwaliteitsmanagement.

Veel mensen leren Jezus en Zijn liefde kennen, maar worden gedurende hun verdere leven geplaagd door zo'n aftelkaartje. Number of cleanings staat daarop. Diep van binnen lijkt iemand de tel bij te houden: hoe vaak heeft Jezus je nu al opnieuw schoon moeten maken?

Ben je ook zo dankbaar, dat Jezus' offer waarmee Hij ons schoon waste van de zonde, voor eens en altijd was? Lees maar wat Hebreeën 10, vers 10-18 daarover zegt: eenmalig - voorgoed - die ene offergave - benadrukt de schrijver. Zijn offer heeft je gereinigd, volmaakt en heilig gemaakt, daarmee in staat een nieuw leven te leven, geleid door Zijn Geest.

Geen wasbeurten meer? Niet meer om dit werk opnieuw te doen, het is perfect. Waarom dan wel? Om het stof van de wereld van je af te spoelen. Dat werkt optimaal met het waterbad van het woord (Efez. 5:26).

Fijn hoor, zó fris gewassen te worden. Laat je vandaag ook verwennen met woorden die je denken en gevoel schoon spoelen, maak gebruik van het onderwijs in deze app, in de webshop of op ons vimeo kanaal.

Gewoon doen, niemand houdt de tel bij :)