Zondag: een nieuwe kans om samen thuis te komen in de gemeente. Wat ben ik blij met alle broers en zussen die ik vandaag tegenkom! 

De kerk bestaat uit mensen die bij Jezus horen. Ieder met zijn eigen kleur en smaak. Hij is het hoofd. Als je vanochtend om je heen kijkt, bedenk je dan dat dit de kerk is, zijn lichaam… de volheid van Hem die alles in allen vervult (Efez. 1:23). 

Kun je het je voorstellen: jij bent deel van de volheid van Jezus. Da’s groot! Tegelijkertijd ben je helemaal welkom in diezelfde goddelijke volheid!

Het leukste vind ik, wanneer we in de gemeente specifieke eigenschappen onderscheiden die Vader aan ieder gegeven heeft. De bijbel heeft het dan wel over gaven en talenten. Dat zijn die dingen die jou je eigen kleur geven, waarmee je anderen blij maakt, een groep mensen opbouwt. Jouw kleur, die precies de juiste aanvulling is in het palet. 

Wanneer je kijkt naar alle gaven die jou en de mensen om je heen zijn toebedeeld, zie je: “Wow, ik ben deel van iets wat groter is dan het stukje dat ik inbreng!”. Zo werkt de kracht van ‘samen’ in Gods gezin. Vergelijken hoeft niet: we zijn allemaal anders en samen zijn we beter dan alleen. 

Natuurlijk ben jij niet de optelsom van je talenten. Jij bent Gods geliefde kind. Jouw gaven komen daaruit voort als fris water uit een bron. Bedenk je dat God heel bewust en heel precies koos wat Hij jou wilde geven. Hij zegende je daarmee, om je leven kleur en glans te geven, om jou te onderscheiden van anderen. 

Als Zijn kostbare kind ben je vandaag welkom thuis, met jouw kleur, jouw talent, jouw eigenheid. Ik kijk ernaar uit nog meer van je te zien!