Al eerder kon je in de Everyday en op Facebook lezen over de gemeente in Durrës, Albanië. In deze havenstad geven pastor Carel en Alecia leiding aan de gemeente die het afgelopen jaar gestage groei doormaakte. 

Echte geloofshelden zijn zij. We zijn steeds weer onder de indruk van hoe God mensen uit een ver land (Zuid Afrika in dit geval) roept om zich in te zetten om Zijn liefde in Europa te delen. Hun leven is zeker niet zonder uitdagingen. 

Om te beginnen, was Albanië enkele tientallen jaren geleden nog ‘het enige atheïstische land van Europa’. Na de omwenteling nam vervolgens het ‘missiewerk’ vanuit de moslim-wereld flink toe. In vrijwel ieder dorp wordt een gesponsorde moskee gebouwd, waar een eveneens gesponsorde imam zijn diensten verricht. 

Zoals alle mensen, hebben Albanezen ‘gevoel’ bij religie. Regelmatig worden de voorgangers van Grace Life dan ook uitgedaagd om uit te leggen, wat precies het verschil is tussen deze religies. Met hun ontwapenende glimlach leggen zij dan uit, dat zij géén religie vertegenwoordigen. “Het is onze God, die zoveel van Albanië houdt,” vertellen ze dan, “dat Hij een relatie met jou wil!"

Over enkele weken vertrekt opnieuw een team vanuit Jong en Vrij naar Durrës om gedurende twee weken te helpen bouwen aan de gemeente. Ons team reist met de leiders van de gemeente voor een aantal dagen naar het zuiden van het land, om daar intensief met elkaar op te trekken. De fundamentencursus van Jong en Vrij vormt de basis van het bijbelonderwijs dat het leidersteam die week ontvangt. 

Wanneer je - op wat voor manier dan ook - verbonden bent met Jong en Vrij, heb jij óók deel aan deze reis! Je bent van harte uitgenodigd, mee te bidden voor het team dat op reis gaat. Zo geef je tijd en woorden aan wat er in je hart gebeurt!

Mooie dag!

Wil je ook praktisch in beweging komen? Aarzel dan niet om deze missie te zegenen met een extra gift. Deze kun je overmaken op IBAN NL92RABO 0355 7200 00 t.n.v. Stichting Jong en Vrij onder vermelding van 'Albanie'