Vandaag vieren we in Amersfoort de samenkomst met meerdere buitenlandse gasten. Over pastor Sziszi uit Hongarije schreef ik al. 

Hij wordt vergezeld door één van mijn boezemvrienden, zoals dat hoort bij een echte Hongaar luistert hij naar de naam Attila. Na zijn bekering vanuit een stevig communistisch nest, stond Attila in de frontlinie van de geloofsbeweging die in Hongarije tot één van de grootste kerken van Europa leidde. In de loop van de jaren zag hij, dat de wetmatigheden van ‘zelf doen’ en ‘oordeel’ het opstaan van een nieuwe generatie verhinderden. Hij geniet nu - met grote verwachtingen - van het Evangelie van Jezus’ volbrachte werk, Zijn genade en onverdiende gunst. 

Naast deze Hongaarse vrienden verwelkomen we vier Italiaanse gasten die al een week in ons midden zijn. Ze brengen tijd door op verschillende locaties en komen in contact met veel mensen in de gemeente. Op een conferentie met pastor Prince in 2010 werden zij geraakt door het Evangelie van Genade. Ze verhuisden naar Zwitserland om zich daar verder te verdiepen in het Woord en volgen daar de Grace Academy. 

Hun plan? Een gemeente starten in één van de grote steden van Italië. Van daaruit straks het hele land zien veranderen. Wow… voor onze Vader is geen droom tegroot!

Kijk nu even van boven en zie Vader in de hemel met een grote glimlach. Zonder dat wij dat gepland hebben, komen een Hongaarse pastor en deze Italiaanse vrienden elkaar vanochtend tegen. Mensen die nog vóór de start van een gemeente staan, krijgen de gelegenheid een bedienaar te ontmoeten, die met zijn gemeente sinds een jaar een baanbrekend Evangelie brengt in Budapest. Leuk he? Onze gemeente mag daarvoor het platform zijn. 

Verwacht vandaag voor jezelf ook bijzondere ontmoetingen, bemoediging, groei! Vader geeft het, uit genade en met een grote glimlach!

Mooie dag!