Meestal neem ik je in deze Everydays bij het begin van het weekend mee op ’reis’. Dat zou vandaag maar zo naar Uganda kunnen zijn, waar ons team gisteren is aangekomen. Toch gaat ’t een andere kant uit. 

Bijna tien jaar geleden werd onze senior pastor, Marcel Gaasenbeek, aangesteld als voorganger van Jong en Vrij. Hij heeft samen met zijn vrouw Cody de gemeente de afgelopen jaren geleid - van de samenkomsten in Hellevoetsluis tot een gemeente die op acht locaties iedere zondag samenkomt. In de voorbije jaren hebben duizenden mensen door de bediening van ps. Marcel de boodschap van Genade, het volbrachte werk van Jezus gehoord. 

Dit tien-jarig jubileum is een uitgelezen moment voor onze senior pastor om een sabbatical te nemen, om terug te blikken op waar de Heer ons als gemeente de afgelopen jaren heeft gebracht en ook vooral om heerlijk met Vader te praten over waar we de komende jaren naar toe gaan. We hebben ps. Marcel even gezien - dansend nog wel! - tijdens de landelijke samenkomst met ps. Avi, maar voor deze tijd is rust, sabbat, vooral wat zijn agenda kenmerkt.  

Mooi, dat de gemeente na tien jaar zo gegroeid is dat de leider een periode van rust kan genieten, terwijl anderen de dagelijkse taken overnemen. En wij geloven dat wanneer onze senior voorganger geniet van een tijd van rust, hij optimaal kan ontvangen van wat Vader voor hem, voor zijn gezin en voor de gemeente heeft in de komende tijd. 

Een beetje op reis: vandaag vertrekt ps. Marcel met Cody naar Singapore. Samen tijd doorbrengen, bijvoorbeeld in New Creation Church met de vrienden die onze gemeente al meer dan tien jaar zo trouw steunen. We zijn blij met het contact met ps. Joseph Prince en zijn team en kijken uit naar meer in de komende jaren: Grace Revolution is een feit! 

Vandaag een moment vrij? Zegen ps. Marcel en Cody met een heerlijke tijd!