Het was een mooie zondag. Een gave dienst in Amersfoort. Wat een verjaardags-aankondiging (zie de Everyday van gisteren) al niet teweeg brengt! Dank, alle feliciteerders namens de Amersfoorters :) 

Toch is het een beetje een gekke tijd in ons gezin. Afgelopen week werd een lieve tante van ons door Vader thuisgehaald. Negentig jaar was ze hier op aarde. Ondanks haar leeftijd en haar veilige bestemming, stellen we vast dat we haar missen. De volgende dag vierden we de bruiloft van een prachtig jong stel. Na drie verjaardagen van kostbare vrienden dit weekend, maken we ons vandaag klaar voor de uitvaart. 

Wanneer we deze gebeurtenissen zo aan ons voorbij laten trekken, kijken Annemarie en ik elkaar aan en zeggen: “Rust!” Wat goed dat er rust beschikbaar is bij Jezus. Hij is de enige die kan zeggen: “Ik ben de rust zelve”. Aan anti-held Gideon die met knikkende knieën de boodschapper van de Heer te woord stond, introduceert Hij zich als “Jehova Shalom” - De Heer is Vrede. 

Wij hebben Jezus leren kennen en rusten in Zijn volbrachte werk. De schrijver van de Hebreeënbrief zegt het zo: Omdat wij geloven, gaan we binnen in de rust (Hebr. 4:3). In het elfde vers van dat hoofdstuk raadt hij de lezer zelfs aan: Laten we dus alles op alles zetten om te kunnen binnengaan in die rust. 

Vanmorgen is dat mijn voornemen: genieten van Zijn rust. Dat kan gelukkig ook op een dag die een volle agenda laat zien. Doe je mee, wanneer je behoefte hebt aan een diepere ervaring van Zijn vrede? 

Ook herstel komt in rust: Jezus leek er gedurende Zijn wandeling op aarde een gewoonte van te maken mensen juist op de rustdag te genezen. Heerlijk dat Hij dat ook doet op dagen die voor ons als werkdag gelden! 

Mooie dag!