Gisteren was ik in Hellevoetsluis. Wat heb ik er van genoten om in dezelfde gemeente op een andere locatie te zijn. De gemeente werkt echt als een lichaam: op acht verschillende locaties met ieder hun eigen kleur en accenten. Na de dienst in de gesprekken en bij een copieuze lunch (dankjulliewel lieve mensen!) voelde het ook echt als ‘gezin’. Wat een kracht, waar deze hemelse patronen zichtbaar worden voor de wereld: hemelse aantrekkingskracht voor mensen die op zoek zijn naar een thuis!

Zoals meer voorgangers van Jong en Vrij ben ik ook werkzaam buiten de gemeente. Dat werk begint vanochtend weer vroeg. Nu is enig multitasken mij nooit vreemd geweest, maar het was even wennen: bijna standaard ‘op pad’ op zondag. Regelmatig stel ik vast, dat het plannen van een vrije dag, een rustdag in de week, weer nét niet gelukt is. Nu is dat geen probleem, er is echter wijsheid in wat de Bijbel daarover leert. 

Zelfs God - de Schepper van hemel en aarde - rustte na Zijn werk. De schrijver van Hebreeën roept ons zelfs op ons in te spannen, in te gaan tot die rust. 

God Zelf is ‘rust’. Hij maakt het ons eenvoudig om bij Hem tot rust te komen. Hij laat zich kennen als Jahweh Shalom: God die vrede is (Rechters 6:24). Wanneer je bij Hem thuis bent, ben je opgenomen in die Shalom-rust. 

Of jij vandaag werkt in een betaalde functie, je inspant als vrijwilliger of op school bent: jouw geest mag in complete rust zijn. Je helpt jezelf door je hiervan bewust te zijn: te mediteren op Zijn woorden of te bidden in de Geest. Zo geniet je van een dag in de rust - waar je ook bent. 

Shalom!