7.jpg

Vandaag over een week starten we samenkomsten op zondag in Rotterdam. Nog niet de diensten zoals we dat gewend zijn. We starten, zoals Belinda (voortrekker in Rotterdam) dat zo mooi beschrijft, low profile. Omdat we met mensen van vier verschillende gemeenten bij elkaar komen, gaan we tot het nieuwe jaar eerst aan het team bouwen.

Dat betekent niet dat gasten uit Rotterdam niet welkom zijn, maar de focus is nog niet op groei. En we ‘adverteren’ nog niet groots dat we in Rotterdam ‘begonnen’ zijn.

De vier gemeenten die mensen ‘afstaan’ bewegen helemaal in de roeping van Jong en Vrij: vermenigvuldiging! Het was geen vlotte grootspraak, maar profetisch toen pastor Joshua zei dat de start van Rotterdam voor heel Jong en Vrij een zegen is.

En ik wil daaraan toevoegen: speciaal voor de gemeenten die mensen ‘uitzaaien’ (dat is wat anders dan uitzwaaien), die mogen als eerste oogst verwachten. ‘Ja, maar mijn team stond al onder druk’. De Bijbel zegt dat je in tijden van tekort JUIST moet zaaien. Alleen oogst kan tekort aanvullen en tot overvloed leiden. Niet het vasthouden van je zaad.

Dan nog een gedachte die er ook makkelijk insluipt: ‘Er vallen goede mensen weg uit mijn team’. Daarmee bedoelen we dragers of betrouwbare medewerkers die vertrekken. De mensen die geroepen zijn voor een bepaalde gemeente zijn niet goed, maar het allerbeste. En alleen met die specifiek geroepenen gaat jouw gemeente tot de volle bloei komen. ‘Goed’ zit gek genoeg soms ‘best’ in de weg.

Heb dus vooral verwachting van jezelf en iedereen die blijft! Beschouw jezelf niet als ‘goede medewerkers’, maar als de beste! Ook als dat nu nog niet zichtbaar is.

Leuk he? Dit is nu vernieuwd denken uit het domein geloof.  

Tot morgen!