Het Evangelie (van Genade) is de reddende kracht van God zegt Romeinen 1:16. Die kracht is niet te stuiten: wereldwijd ontdekken steeds meer mensen hoe groot Gods reddende liefde voor hen is. Het is een voorrecht om regelmatig te zien hoe deze kracht in kerken in binnen- en buitenland uitwerkt. 

Deze week is zo’n week dat ik veel voorgangers spreek over hoe het in hun gemeente gaat. Stuk voor stuk zijn ze superblij met het onderwijs dat ze (net als wij) van pastor Prince uit New Creation Church ontvangen en de ondersteuning die onze gemeente kan bieden. 

Nu is een gemeente of een voorganger niet afhankelijk van wat anderen kunnen bieden. Immers: Jezus zorgt zelf voor Zijn bruid! Dat merken we, wanneer we spreken met voorgangers op afgelegen plaatsen waar gezocht moet worden naar nieuwe manieren om mensen te bereiken. Wat dacht je van dat zogenoemde lage-lonen-land waar veel mensen voor buitenlandse callcenters werken: de gemeente daar is een ‘call center connect’ begonnen! 

Een andere voorganger vertelde me deze week ontroerd over de gestage groei van zijn gemeente. Wat opvalt? In een land dat economisch een lastige tijd doormaakt, brengen de leden van de gemeente hun tienden. “Ik ben zo blij, omdat ik weet dat zíj er door gezegend gaan worden!” deelde de pastor. 

Concrete vragen zijn er ook: help ons, al die moeilijke vragen rond genade te beantwoorden - is er zo één. Daarvoor is materiaal ontwikkeld, dat we aan lokale pastors toesturen. Als het nodig is, komt één van onze voorgangers langszij om te helpen dit goed te begrijpen. Zo stellen we de lokale leiders in staat dit goede nieuws in volle omvang uit te leggen aan hun gemeentes. 

Word je ook blij van dit Evangelie? Een dagelijkse portie regelrecht uit New Creation Church vind je op SBS6. Terugkijken kan ook: http://www.sbs6.nl/programmas/destined-to-reign/joseph-prince/