Het went snel dat pappie wat meer beschikbaar is dan normaal. Puzzeltje, spelletje, dansen. En ook heel handig om hem dingen te laten pakken of jezelf te laten dragen. Het waren al prinsessen, maar de dames leren snel bij in dit vak.

Toch zijn er ook nadelen aan een ‘rondhangende’ man. De koningin des huizes zag me iets pakken en flapte er spontaan uit: Hallo, ga je nu alles opeten wat wij lekker vinden? Met andere woorden, dat was niet voor jou bedoeld. Aha! Op sommig gebied is het drie tegen één.

Er is een bepaalde rol-, ruimte-, spullen-, en zelfs voedselverdeling. Ik moet niet buiten mijn grenzen komen. Of niet over die van hun? ‘Baas in eigen huis’ is slechts een politieke term, waarmee gevoel van eigenwaarde kunstmatig wordt gevoed. :-)

Ik fantaseerde wat er gebeurd zou zijn als er in plaats van drie wijzen, drie vrouwen bij Jezus waren gekomen. Hoe was het afgelopen met de wierook, het mirre en het goud? Natuurlijk is het allemaal voor Hem. Maar Hij kan er nog niet zoveel mee, toch?

En dan is het ook nog een man, dus die heeft hulp nodig met de juiste bestemming zoeken voor alles wat lekker ruikt, smeert of blinkt. Wij helpen wel! ;-)

Allemaal gekheid natuurlijk. Alle rollen die wij ten overstaande van elkaar hebben, zijn er om God beter te leren kennen en Zijn gevoelens voor ons. Je leert eigen voorkeuren opzij zetten. Je leert zorgen, dragen, geven. Je leert jezelf soms ‘op te offeren’. Maar vaak met plezier of vervulling, omdat je houdt van degenen waar je het voor doet.

Voelt dit nog als: Ik moet wel, anders heb ik geen leven?

Weet dan: God moest wel, anders hadden wij geen leven.

Tot morgen!

Comment