Is het raar dat ik nog loop na te kauwen op de landelijke samenkomst van zondag? Niet wanneer we geloven, dat deze écht de impact had van een conferentie. 

Een eenvoudige zin die voorbij kwam: “Wanneer je bij deze gemeente hoort, deel je in de roeping van Jong en Vrij” – blijft in mijn hoofd gonzen. Deze stelling sluit niet uit (want je bent zeeeeer welkom bij deze gemeente), maar sluit in. Wanneer je erbij hoort, dan heb je deel aan een bijzondere eer: jouw gemeente mag het evangelie van Gods genade en het volbrachte werk van Jezus verspreiden - in Nederland en ver daarbuiten. 

Vorige week waren we bij de start van een genade-gemeente in Hongarije. Volgende maand zijn er conferenties over genade in Hongarije en Polen. In West-Vlaanderen vindt het komende jaar een serie events plaats, waarin Jezus centraal staat. Gisteravond was Jong en Vrij Worship actief bij een evenement met Bayless Conley in Rotterdam. Veel mensen maakten voor het eerst een keuze voor Jezus! Een incomplete opsomming van plekken waar Jong en Vrij op een of andere manier behulpzaam mag zijn. 

Ben jij nog niet actief betrokken (geweest) bij zo een initiatief? Dan hoor je nog steeds bij de meerderheid. Wél leuk om te bedenken, dat zonder dat je feitelijk in een vliegtuig stapt, jij deelt in deze mooie gebeurtenissen. De zegen die we ontvangen op trips naar andere gemeenten, andere landen, stroomt terug de gemeente in! Verlang je ernaar meer of actiever betrokken te zijn hierin? Leuk! Begin gerust mee te bidden met alles wat er gebeurt, deel hierover met je leiders en verwacht dat Vader de optimale plek voor jou heeft.

Tot morgen!