Vanuit Jong en Vrij worden op veel plaatsen in de wereld gemeenten en kerken geholpen in het praktisch toepassen van de boodschap van Genade - zo ook in Roemenië. 

Roemenië kent een diep religieuze cultuur. De volksgodsdienst, de Roemeens Orthodoxe Kerk, is op veel plaatsen verweven met het bestaan van de mensen. Nadat aan het einde van de vorige eeuw een dictatoriaal regime werd gebroken, zijn in het hele land nieuwe kerken ontstaan.

Deze week is onze senior pastor Marcel met een klein team in Arad, Zuidwest Roemenië. Samen met het team heeft hij afgelopen zondag in Adoram, een bloeiende gemeente in Arad, mogen bedienen. 

Hij sprak over de bron van Levend Water die nooit teleurstelt en altijd blijft stromen en over de vergevende liefde van God de Vader. Er kwamen mensen tot geloof en mensen werden verfrist.

De volgende dag zijn de voorgangers en het grote worshipteam van de kerk bediend met profetische woorden, studie en fellowship. Genade is immers een boodschap van relatie. Door het intensieve contact in de afgelopen dagen zijn er openingen in harten gekomen om onvoorwaardelijke relatie met Jezus toe te laten. 

Pastor Marcel zal deze week meer ontmoetingen hebben met leiders. Zijn vrouw Cody zal een studie geven voor de gehele gemeente. De Heer opent deuren om de kerk van Arad te zegenen. 

We geloven tegelijkertijd dat het effect van ons bezoek niet beperkt blijft tot deze gemeente. Vanuit dit eerste bezoek kijken we uit naar wat de Heer in geheel Roemenië gaat doen om de kerk op te richten en mensen herstel te brengen. 

Bid je vandaag mee voor de bediening van pastor Marcel en onze gemeente, in Nederland en ver daarbuiten? 

Mooie dag!