Ik zal het maar eerlijk bekennen: afgelopen weekend brachten wij niet door in het kille Nederland. We waren te gast op een bruiloft in het zomers warme Budapest. Nu ben ik wat bevooroordeeld, maar Budapest is één van onze favoriete plekken. Misschien ook wel door de rivier die de stad doorkruist, de Donau. 

Het lijkt wel alsof juist de rivier de verschillende wijken aan de oever gezicht geeft, de seizoenen kleurt met een telkens wisselend pallet. In de winter voert de rivier de takken en het puin van de oevers mee, in de zomer geeft het water verkoeling aan de zwemmers. Het zelfde water is een bron van natuurlijke energie en geeft de natuurlijke habitat aan een enorme verscheidenheid aan vis. 

De Donau ontspringt ergens in het Zwarte Woud in Duitsland. Het zuivere water van de bergen vermengt zich met het regenwater en alle water uit zijrivieren dat tijdens de lange loop naar de Zwarte Zee in de rivier stroomt. 

"Wie in Mij gelooft," zegt Jezus, "stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien." (Johannes 7:38). Blijkbaar werkt ons geloof (onze geest die met Zijn Geest zegt: 'yesss, dit is voor mij!') als de bron van een gezonde rivier. 

Deze hemelse rivier (stromen, dus meervoud!) geeft jouw seizoenen kleur. Voert af wat overtollig is, brengt leven overal waar het water gaat. Het spoelt schoon wat stoffig geworden is, verfrist en brengt verkoeling. 

Interessant, zo'n rivier? Het is aantrekkelijk: niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen die ons ontmoet. Het geheim? Simpelweg: geloof. Aanvaarden wat Jezus door Zijn Geest over ons zegt. Dat is geen beperking ('moet ik weer iets doen?') maar de voortdurende uitnodiging om een leven van hemelse kwaliteit te leven! 

Mooie dag!

Tip: geloof komt door het horen van Gods woord. Luister vandaag naar één van de preken in het startscherm van deze app!