Met een serie van vier maal driehonderd woorden is hooguit een beginnetje gemaakt met een wandeling over ‘hoe bepaal ik richting in mijn leven’. Verwacht geen volledig twaalfstappenplan dus. 

We zagen dat jij deel uitmaakt van een ander ‘land’, dat niet meer werkt volgens de principes van de wereld. Waar de wereld zegt “laat deze kans niet lopen, zoiets komt noooooit meer voorbij” of “als je vooruit wilt komen, moet je wel… (vul maar in)”, weet jij dat jouw toekomst hoopvol is. Die toekomst is verzekerd in wat Jezus voor je gedaan heeft. Om daarvan optimaal te genieten, mag je gebruik maken van het kompas dat wijst naar gerechtigheid, vrede en vreugde. 

Meer leren hierover is handig en kan door het horen van gezond onderwijs. Fijn, dat dat iedere zondag beschikbaar is. Meer nodig door de week? Daar is een webshop voor! Dat brengt me bij het voorlopig laatste bordje langs de route: de gemeente. Als deel van het Lichaam van Jezus op aarde, heb je een bijzondere plek. Vanuit het Hoofd, Jezus, wordt het Lichaam aangestuurd. Namens Hem zijn leiders beschikbaar, die helpen de afzonderlijke delen van het Lichaam hun plek te nemen en te functioneren. 

Mis jij zicht op ‘hoe verder’? Voel je je soms onzeker over hoe je je leven richting mag geven? Maak gebruik van het onderwijs van voorgangers en van het zicht dat kringleiders, teamleiders en oudsten krijgen op jouw vragen. Jouw Vader heeft deze herders aangesteld, zodat jij niet angstig je weg hoeft te zoeken (Jeremia 23:4). Deel het leven met hen en neem de woorden die ze in je leven spreken, serieus. Geen druk of dwang (we begonnen immers met ‘rechtvaardigheid’), maar een aanbod dat je écht verder helpt - in een optimale richting!

Fijne reis vandaag!