Everyday.jpg

Op mijn bureau ligt en flinke stapel boeken van Pastor Prince. In het Roemeens deze keer. In veel talen zijn intussen vertalingen beschikbaar, van de Roemeense uitgever kwam een stapeltje naar Nederland… via onze senior pastor’s vrouw vermoedde hij wat connecties :) 

Deze stapel mag ik volgende week meenemen. Ik ben een aantal dagen op bezoek bij de Hongaarstalige gemeentes in Arad en Salonta in West-Roemenië. In dit gebied wonen mensen met heel diverse etnische achtergronden, die op veel plaatsen ervoor kiezen hun geloof te beleven in hun eigen moedertaal. De relatie tussen Hongaren en Roemenen in Roemenië is helaas niet altijd even warm en vriendelijk geweest. 

Misschien dat komend weekend daarin verandering gaat brengen? Pastor Gyula van de gemeente Bárka (de Ark) beloofde me, dat voor de preken ook Roemeense vertaling beschikbaar zal zijn. Mooi, dacht ik: dan naast Hongaars materiaal dus ook een stapel Roemeense boeken mee! 

Bijzonder: ooit kwam het nieuwtje over het evangelie van genade dat de wereld veroverde, via Roemenië naar Nederland, uitgerekend naar de gemeente Jong en Vrij. Na jaren van ‘zaaien’ door teams vanuit onze gemeente in verschillende gemeentes in Roemenië, zijn er nu al twee gemeentes die de boodschap van genade vol omarmen en niets liever willen dan dat de hele stad, de regio en het land dit goede nieuws gaat horen. 

Deze week landde ook een uitnodiging voor de Oekraïne in onze brievenbus. Het hoofd van een bijbelschool vertelt in zijn email, hoe blij hij is met het evangelie. Hoe hij van ons wist? Nou gewoon, via een bevriend voorganger in Warschau…

Kijk je zo naar de route die het evangelie neemt, dan stel je vast dat het écht niet anders kan zijn, dan dat God Zelf hierin de hand heeft. We noemen het wel een revolutie van genade: op allerlei onverwachte manieren en plaatsen zien we mensen onder de indruk raken van Gods onvoorwaardelijke liefde! 

Mooie dag!

Bid je mee voor onze senior pastor en de verspreiding van het evangelie van Gods genade? Zo ben je deel van deze beweging, de revolutie van genade!