Gisteravond was ik bij de Amersfoortse Jong & Wijs, de ouderenpartij van onze gemeente :). Oeps, dat is oneerbiedig - ik bedoel natuurlijk de kring van mensen die wat meer tijd gehad hebben om te groeien in wijsheid. In Amersfoort zijn ze met meer dan 100 leden! 

Mooi, hoe deze mensen zich voegen in een gemeente die ‘jong’ in de naam heeft: dat spreekt van geloof! Geloof, omdat ze erbij horen. ‘Jong’ kan niet zonder ‘ouder in jaren’. Geloof ook, omdat zij bij uitstek een geschiedenis achter zich hebben, waar teleurstelling in alles wat ‘religie’ heet zou hebben kunnen toeslaan.

Jong & Wijs Amersfoort was mooi. De leiders hadden aan de bijeenkomst een titel gegeven: ‘op reis’. Scheen iets met mijn bediening te maken te hebben :) .

Het past mij niet om zomaar een gezelschap mee te nemen op reis. De eerste die ons meeneemt op Zijn reis, is Jezus: God zij gedankt dat hij ons, die één zijn met Christus, in zijn triomftocht meevoert en dat hij overal door ons de kennis over hem verspreidt als een aangename geur. (2 Korinthe 2:14) Als gemeente worden we in een voortdurende overwinningstocht meegenomen - niet uit eigen kracht (of omdat wij het zouden ‘verdienen’), maar onze bekwaamheid danken we aan God. Hij heeft ons geschikt gemaakt om het nieuwe verbond te dienen:niet het verbond van een geschreven wet, maar dat van zijn Geest (2 Korinthe 3:5,6).

Whoop, samen met Paulus zijn we ineens met elkaar ‘op reis’: Jong en Vrij en Wijs en Klein en Groot en Dik en Dun en Jood en Heiden… Dit is wat de gemeente in deze tijd mag leven, lees maar verder in vers 7-11: grote, overweldigende luister, grote vrijspraak laten zien aan de wereld om ons heen.

Goeie reis vandaag!