Voor werk en gemeente ben ik veel op reis. Onderweg luister ik vaak muziek - en: hier volgt een biecht - niet altijd aanbiddingsliedjes :) 

 


Ik houd van worshipmuziek, kan het ook iedereen aanraden. Lukt een preek luisteren even niet? Pak gave muziek die je hart aanzet tot mee-aanbidden. Helpt je te rusten, helpt je in het gewoel van elke dag op Jezus te focussen. 


Dat gezegd hebbend: ik luister soms ook andere versjes… Tot mijn standaard uitrusting behoorde lange tijd de muziek van de Hongaarse Tátrai Band, gevormd rond de gitarist Tibor Tátrai. Leadzanger Charlie met zijn Joe-Cocker-achtige stem heeft me op menige donkere snelweg vergezeld. 


In één van hun nummers zongen ze iets moois over reizen. “Eigenlijk gevaarlijk,” zeiden ze. “Als je steeds op reis bent, een vreemde in je omgeving, bestaat de kans dat je jezelf verliest.” Daarom, zo besluiten ze: “het belangrijkste is dat je altijd de weg naar huis weet te vinden.” Open deur… ik zie Annemarie al op me wachten :)


Gisteren spraken we in onze Connectgroep over ‘ontspannen leven met Jezus’. Eigenlijk de toepassing van de eerste vijf avonden van onze ‘Fundamenten’. Ook wij zijn op reis - en worden soms lastig gevallen door zaken van een wereld die niet meer de onze zijn. 


‘Wel in deze wereld, maar niet van deze wereld’ zeggen we dan al snel - en dat is zo. Om onderweg jezelf niet kwijt te raken is het belangrijk dat je weet wie je écht bent. 


Jouw ziel en lichaam wandelen hier op aarde - en dat is soms best lastig. Gelukkig: je echte ik, jouw geest, die voor eeuwig meegaat, is verbonden met de Geest van Jezus. In Hem heb jij een plek in de hemel. Dat is jouw thuis. 

 

Goeie reis vandaag!

 

Tip: mediteer vandaag op Efeze 2:6 Hij heeft ons samen met Hem uit de dood opgewekt en ons een plaats gegeven in de hemelsferen, in Christus Jezus.