Een jongeman reisde onlangs naar Sydney. Hij had zelf zijn reis geboekt op internet. Een mooi ticket: met overstappen in Chicago en Toronto. Beetje jammer dat bij aankomst in Sydney de verwachte nazomerse temperatuur tot diep onder nul gezakt was… In plaats van naar de Australische hoofdstad, was deze jongen naar de gelijknamige plaats in Canada gevlogen. 

Bij het lezen van dit verhaal (echt gebeurd, check de link: http://bit.ly/2n61Tuz) vraag je je af: zou dit mij kunnen gebeuren? Waarschijnlijk zou ik bij de route westwaarts al met de ogen geknipperd hebben. Echter: er zijn veel manieren om naar je bestemming te komen. Vliegen naar Australië via het westen kán wel, is soms goedkoper, maar duurt meestal langer. 

Deze week spraken we een voorgangersechtpaar die lange tijd in Centraal Europa gemeentes hebben geleid. Na veel onenigheid en pijn vertrokken ze naar Amerika om daar een leven in zaken op te bouwen. Toen we hen de laatste keer ontmoeten, enkele jaren geleden, was de crisis in Amerika goed op gang gekomen: hun onroerend goed business liep stroef en het geld raakte op.  

Nog in Amerika ontdekten ze het evangelie van genade via het onderwijs van Andrew Wommack. Samen behaalden ze hun diploma aan Charis Bijbelschool. Hun financiële positie versterkte op een wonderlijke manier en hun kinderen vonden een toekomst in hun nieuwe vaderland. 

Kort geleden zijn ze teruggekomen naar hun vaderland, Hongarije. Tot hun niet geringe verbazing vinden ze in Budapest een gemeente die het evangelie verkondigt zoals zij dat kennen. Vol blijdschap hebben ze zich aangesloten bij Grace Home Church. 

De één vliegt direct, de ander kiest één of enkele overstappen. Weer iemand anders ziet met verbazing welk ticket hem is verkocht. Jij hebt een reisagent die jou de beste weg wijst, zonder kosten. Lees maar mee in Psalm 32:8 Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog. 

Mooie dag!