Oneliners, ik houd ervan. Vanmorgen zag ik deze voltreffer van onze nationale voetbalheld: “Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet”. Briljant toch? Best Jesus-like: voordat ik een fout maak, heeft Hij me al gered! :) 

De wijsheid “Een reis van duizend mijl begint met een enkele stap” is niet van Cruijff, maar van de Chinese filosoof Laozi. Hij bedoelde hiermee vooral iets te zeggen over de noodzaak stappen te maken. Ik voel hem deze dagen anders. Samen met mijn lief maak ik een reis dwars door Europa van bijna 2.200 kilometer - nog iets meer dan duizend mijl. De bestemming lonkt: de Albanese havenstad Dürres aan de Adriatische Zee. 

Toch begint het genieten niet pas met het aankomen op de bestemming. De pret begon precies bij het oprijden van de snelweg, dicht bij ons huis. Het is zó heerlijk om onderweg te zijn. Iedere meter van de (meer dan) duizend mijl is de moeite waard en bedoeld om van te genieten. 

Het is leuk om ‘gearriveerd’ te zijn in het leven, maar zolang we niet op onze eindbestemming zijn, moedigt Vader ons aan te genieten van de reis. Hij is erbij en gebruikt iedere stap om ons Zijn hart meer en meer te laten zien. Iedere mijl is een gelegenheid om Hem beter te leren kennen, te zien hoe Hij het doet. 

Heb je soms het gevoel ‘in de wachtkamer’ van het leven te zitten? Word je lastig gevallen door de aanblik van onvervulde verlangens? Bekijk het eens zo: Vader gaat liefdevol Zijn weg met jou en verheugt zich over jou. Hij bewijst Zijn gunst voor jou, meter voor meter, elke dag. Dat maakt je reis iedere stap waard, sterker nog: je reis is daarmee onderdeel van jouw bestemming! 

Mooie reis vandaag!