Gisteren genoten van pastor Willem de Vink. Hij deelde in Amersfoort over hoe wij pijlen op Gods boog zijn. God maakt ons recht en scherp. Mooi beeld van versnellen door te vertragen: met het aanspannen van de boog, een ‘terugtrekkende beweging’, maakt Hij de versnelling zodat de pijl wordt afgevuurd en recht op zijn doel af gaat. 

Die kwam aan - voor ons persoonlijk, maar ook voor een echtpaar dat ik na afloop sprak. Dat ging ongeveer zo: onze locaties zijn gezegend met helden van het hosting team, die weten wie ze aan mogen spreken en scherp zicht hebben op wie-aan-wie mag worden gekoppeld. Zo werd ik erbij gehaald om deze mensen te ontmoeten. 

Ze hadden een lange reis gemaakt, dit Nederlands/Afrikaanse echtpaar kwam nu 600 kilometer door Europa om via Amsterdam gisteren uitgerekend in Amersfoort terecht te komen. Hun levens hadden elkaar gekruist in Afrika, waarna ze samen onder meer in Amerika gewoond hadden. Zes jaar geleden leerden ze het onderwijs van pastor Prince kennen en hoorden over een Nederlandse vriend van hem, pastor Marcel. Dat maakte hen benieuwd naar Jong en Vrij. 

Tijdens het gesprek ontdekten we dat ik uitgerekend deze mensen twee jaar geleden bij hun eerste bezoek aan Jong en Vrij in Amsterdam ontmoet had. Vandaag hadden ze duidelijk gevoeld dat ze in Amersfoort moesten zijn. De woorden van pastor Willem en de ontmoeting na de dienst waren volgens hen alles wat ze nog nodig hadden om weer terug in Afrika het evangelie van Genade te gaan brengen. 

Zie je Vader met een grote glimlach in de hemel, kijkend hoe Zijn kinderen bij elkaar gebracht worden en precies op maat bemoedigd en aangevuurd worden? 

Verwacht deze week ook voor jouw leven Zijn gunst, open deuren om te wandelen in wat Hij voor je heeft voorbereid!