Zondag gebeurde er iets raars. Na de dienst werd, in een gesprek met een mooi stel, mijn aandacht gevestigd op Punjab. Punjab ligt in twee landen: het is een deelstaat van India en een provincie van Pakistan. De twee lieverds deelden dat de Heer lang geleden het volk van Punjab op hun hart had gelegd. 

In de loop van de middag kreeg ik een waarschuwing via de nieuwe veiligheidscheck van Facebook. Volgens de social media gigant moest ik nodig mijn vrienden laten weten dat ik veilig was, omdat ik mij blijkbaar in de buurt van Lahore bevond?!?!

Mr. Zuckerbergs computers maakten deze keer blijkbaar een foutje… Kon het toch niet laten om even op internet te checken wat er dan zo bedreigend was, wanneer ik mij in de hoofdstad van Pakistaans Punjab zou bevinden. Dat was het moment dat ik hoorde van het vreselijke bloedbad dat daar is aangericht onder christenen die Pasen vierden. 

Het nieuws lijkt zó op gespannen voet te staan met het Leven dat we vierden deze dagen. Terwijl wij zingen over de dood die niet het laatste woord heeft, worden broers en zussen op een aantal uren vliegen hiervandaan zó bedreigd! 

Was het hierom dat we op zondagmorgen in Amersfoort al bescherming en zegen uitspraken over de christenen in Punjab? We maken deel uit van een wereldwijd lichaam dat wordt aangestuurd door Zijn Geest. Voel je die bewegen? Beweeg mee! 

Tegelijkertijd: word je in verwarring gebracht door dit geweld in de wereld? Focus je op wat je weet: Jezus zorgt voor jou en laat jou nooit los! De dood ligt áchter jou, niet vóór je! Mediteren helpt in zo’n geval. Daarmee richt je je gedachten en je hart. 

Deze is voor vandaag: Ieder wapen dat tegen jou wordt gesmeed, zal machteloos zijn (Jes. 54:17).