Vandaag staan we stil bij nog zo’n outreach die niet breed onder de aandacht van alle mensen is gebracht. Opnieuw geldt: jij neemt deel aan deze missie. Door mee te leven, mee te bidden, mee te geven, ben je vol aan boord! 

Zondag gaat Marloes met een team opnieuw naar één van de vrouwengevangenissen die Nederland ‘rijk’ is. Vorig najaar waren we daar ook. Vooralsnog mogen we ieder half jaar een middagdienst houden en tijd nemen om met de gedetineerden te spreken en te bidden. We geloven dat er ook dit keer veel vrouwen zullen reageren op de uitnodiging, die overigens is gemaakt door één van de meiden in de instelling (zie het plaatje boven deze Everyday). 

Marloes stuurde gisteren een mail waarin ze het thema voor zondag bekend maakt: Wanneer dan de Zoon u vrijgemaakt heeft, zult gij werkelijk vrij zijn! (Joh. 8:36) “Jezus,” schrijft Marloes, “zag iedere situatie: een mensenleven, ziekte, schuld, honger of wat dan ook, als een uitdaging. Zijn Genade stroomt namelijk juist nog overvloediger waar de zonde en ellende toeneemt! Omdat Jezus Zijn Vader kende, had Hij ook werkelijk hét antwoord op ALLES! En of iemand nu wel of niet (letterlijk) gevangen zit: wanneer je hart bevrijd wordt door Jezus, dan pas ben je werkelijk VRIJ!” 

Wow, ik kijk nu al uit naar wat de Heer gaat doen in de bajes, aanstaande zondag. Bid je mee met het team? Concreet mag je rust uitspreken over de voorbereidingen, over de contacten met het personeel in de gevangenis. Spreek grote openheid uit over de harten van de vrouwen die gaan komen. 

Gaaf, om mee te bidden als één team, mensen uit verschillende locaties, sommigen die zondag echt naar binnen gaan, anderen die nu al meebidden! 

Ook vandaag de hartelijke aanmoediging om bij te dragen aan de missies naar Hongarije, Albanië en in de gevangenis. Een gift kun je overmaken op IBAN NL92RABO 0355 7200 00 t.n.v. Stichting Jong en Vrij onder vermelding van 'missies'.