Gisteren liep het gewoon zo… Het was al kwart over negen in de avond en Annemieke had de tekst voor de Everyday nog niet in haar mailbox ontvangen. Ze begon me al te porren: “Ik krijg nog wat van je…” 

Even een beetje inzicht in hoe zo’n dagelijkse blog tot stand komt: ik schrijf iets, in de loop van de dag, meestal mooi op tijd, stuur dat naar Annemieke, die samen met Ratna verantwoordelijk is voor jouw dagelijkse portie leesvoer (mét bijpassend plaatje!). Hulde voor deze dames, overigens!

Gisteren liep ’t anders. Overdag was er werk en na het avondeten heb ik eerst maar eens anderhalf uur met Annemarie gewandeld. In een bleek avondzonnetje door de weilanden … Wat een heerlijkheid! Daarna een mooi gesprek met onze Matthijs. Hij ontdekt zulke gave dingen in de gemeente en komt steeds meer onder de indruk van hoe de Geest van Vader beweegt. 

Voordat ik dus ging zitten om te schrijven was het al bijna half 10. Dat gaf niks: dat had nou te maken met het stellen van prioriteiten. Wat heerlijk dat Jezus daar zo helder over is. Hij reikt in Zijn beroemde preek op de berg al aan: zoek nou eerst Gods koninkrijk en Zijn gerechtigheid, dan worden alle andere dingen die nodig zijn je toegevoegd. 

Later maakt Hij het nog iets beeldender: tegen Martha zegt Hij: “Eén ding is nodig.” Tegen de rijke jongeling zei Hij: “Eén ding ontbreekt u.” 

Voor vandaag komt Hij naar ons toe en zegt: “Volle agenda? Duizend prioriteiten? Geen probleem: jij bent 100% rechtvaardig in Mij en gemaakt om je tijd in rust door te brengen. Jouw keuze voor één ding vandaag gaat zijn als zaad dat oogst oplevert: in vrede, in relaties, in gezondheid, in kracht!”

Mooie dag met jouw Heer!