Everyday.jpg

Het is makkelijker dan je dacht - en toch kan het lastig zijn. Op die - voor het oog misschien kromme redenering - mediteerde ik vandaag, nadat ik pastor Cees beluisterd had. Terwijl ik zondag in Sliedrecht was, had hij het goed naar zijn zin in Amersfoort. Kan ook niet anders, alleen maar leuke mensen daar :) 

Hij vertelt over een lastige situatie die te maken had met zijn zakelijke activiteiten. De andere partij deed behoorlijk lelijk en dreigde een flinke deuk te slaan in de financiën van zijn zaak. Hmm… interessant, ook ik werk naast mijn werk ‘binnen’ de gemeente als ondernemer ‘buiten’. De ‘pastor van het hart’ zoals we hem liefkozend noemen, vertelt van een gesprekje dat hij met zijn hemelse Vader had over deze kwestie. Terwijl hij ver weg in het buitenland was, besloot hij de situatie aan Vader voor te leggen. 

Het antwoord dat hij kreeg, kan ons allemaal helpen. “Verneder je onder mijn machtige hand,” leek de Heer te zeggen. We herkennen de woorden uit 1 Petrus 5:6. In de Statenvertaling lezen we: Vernedert u dan onder de krachtige hand Gods, opdat Hij u verhoge te Zijner tijd. 

Hmm… ‘ik sta toch in mijn recht?’ zou vriend Cees boos gedacht kunnen hebben. “Jep, maar dat is niet Mijn punt,” lijkt hier het antwoord. Hier wordt het interessant voor iedereen die wel eens in een (dreigende) conflict-situatie komt, in werk, school of privé. Het gaat niet om jouw gelijk - het gaat erom, dat jij je toevertrouwt aan Vaders ‘krachtige hand’. 

Die hand is geen bedreiging voor jou, die is er om jou te zegenen, je te beschermen. Beter doet Hij dat, dan dat je dat zelf probeert… Zijn kracht is vóór jou! 

Klinkt eenvoudiger dan je dacht - en toch kan ’t lastig zijn - maar daarom mag je hiermee oefenen. Je bevindt je op veilig terrein, namelijk onder Zijn machtige hand van bescherming, van zorg van liefde. Lees het volgende vers maar: Werpt al uw bekommernis (zorgen) op Hem, want Hij zorgt voor u.

Mooie dag! 

De preek van pastor Cees Bots is te beluisteren via de tab ‘preken’ in deze app, ga naar ‘Amersfoort’ en kies ‘gebrokenheid / verbrokenheid’