Everyday.jpg

Een aantal voorgangers van Jong en Vrij heeft naast hun werk in de gemeente ook ‘werk’ in een andere betrekking. Dat geldt ook voor mij.

Mijn werk buiten de gemeente helpt mij om ontspannen met Vader te wandelen. Is het in de gemeente té relaxed, dat ik dat vooral ‘buiten’ moet leren??? Ik weet ’t niet… voor nu werkt ’t zo. 

Deze week werd ik even flink uitgedaagd in het ‘andere’ werk. Een pittige reorganisatie, grote drukte in de agenda, veel mensen die een beroep deden op nóg een stukje tijd in mijn agenda. Tegelijkertijd besloot onze kleine Anna voor het eerst in haar zeven-maanden-lange leventje, dat zij ons een nachtje wakker wilde houden. Aanstaande tandenkriebel? Oorzeer? Gewoon zin om een nachtje door te halen (ze lijkt tenslotte ook op mij…)? Ik weet ’t niet. Resultaat: ik met een vol maar duf hoofd op weg naar werk. 

Hoe werkt relatie nu praktisch in deze omstandigheden??? Al lang geleden ontdekte ik dit: wanneer je graag tijd doorbrengt met een vriend, kies je ervoor om ruimte te maken in je agenda. Wanneer je dat niet doet, lijdt de relatie geen schipbreuk, maar je mist elkaars aanwezigheid, leukheid, noem maar op. 

Vaders leukheid, Zijn woorden over jouw leven, Zijn wijsheid voor de dag zijn altijd beschikbaar. Om ze goed te ontvangen en te verstaan, is het wijs tijd samen door te brengen. Spoel je telefoon nu niet door het toilet, omdat dit beeld ruikt naar ‘verplichte stille tijd’. Dit is geen wet - en als jij dat vroeger zo gehoord hebt, berooft dat je nu van iets waardevols. Dit is simpelweg: heersen over je tijd, je agenda, je leven. 

Mij helpt het, om vóór alle drukte (voordat telefoons kunnen gaan en mensen een beroep op je kunnen doen) tijd met Hem door te brengen door te luisteren naar Zijn woord, te spreken met Hem, te mediteren. 

Hij is leuk. Hij heeft altijd goede woorden en wijsheid voor mij. He makes my day. 

Proberen? Moet niet, maar je doet jezelf een plezier!