Gisteren de Everyday gelezen? Ik ook… Het voorspellend vermogen van de Everyday moet niet onderschat worden. Ik maakte me toch een uitglijder gisteren… Opnieuw moest ik vaststellen: de Everyday - dat ben jij! :) 

De details? Een gebrek aan focus zorgde voor een majeure vergissing die ook nog eens dik geld kost. Vervolgens speelde ik het klaar (toch wat geraakt door de misser) om het met mevrouw van Laar aan de stok te krijgen. Auch… Ik weet niet welke van de twee elementen me uiteindelijk meer gaat kosten…

De woorden van ps. Prince waren derhalve zeer welkom. Ik ben nog steeds de rechtvaardigheid van God in Christus. Ik ontvang, dankzij Hem, een overvloed van genade. 

Mooi om even ‘aan den lijve’ een gezond wandelingetje nederigheid te ervaren. Het was niet voor niets het thema, afgelopen week. 

Wat kan er gebeuren als er iets behoorlijk misgaat? De ene reactie kan er één zijn van ‘terugkruipen in je hoekje’. Wat ben ik ook een domoor, dit ís niks, dit wórdt niks… Daarmee beweeg je in valse nederigheid, niet in overeenstemming met de positie die Jezus voor jou heeft betaald. 

Het andere, even onhandige, uiterste roept dat er niets aan de hand is (er is ‘toch’ genade?). Als er al iets misging, dan toch zeker bij ‘die ander’. Niet behulpzaam, niet eervol. 

Op ’t risico af dat ik morgen wéér zelf een les mag leren: eerlijk constateren wat mis gaat, wat fout was, helpt. Het schept licht en ruimte, omdat je daarbij vaststelt: dit heeft niets te maken met wie ik ben, noch met de bestemming die Vader voor mij heeft. Door direct genade te ontvangen kun je je laten helpen om een volgende keer handiger te opereren. 

Meer lessen? Wacht maar: je voorgangers gaan je écht in alles voor :) 

Mooie dag!