Ik geniet van de vrijheid om in de Everyday met jullie te delen wat mij bezig houdt. Na de zondag is dat in de eerste plaats de vraag: hoe was het? Met acht locaties vliegen de berichten over alle diensten natuurlijk over de diverse media. Ik maak een kleine selectie. Niet uitputtend, willekeurig, vooral om je te bemoedigen wanneer je met verwachting uitkeek naar deze zondag.

In Rotterdam (sinds kort onze achtste locatie) werd gevierd dat bij Jezus iedereen gewild is: you are wanted was het thema. In Sliedrecht en Almelo werden kostbare kindjes opgedragen. In Hellevoetsluis en in Almelo hoorde de gemeente: wees niet bang! Groningen zag een “vol huis”. In verschillende locaties werden mensen toegevoegd aan het grote gezin van God. 

In Amersfoort werd de gemeente uitgedaagd met #DTV (Durf Te Vragen). Bij Jezus is geen vraag te gek, weet je veilig bij Hem, ook met jouw vragen. Ik vroeg onze vriend pastor Sziszi uit Hongarije wat hij vandaag in Amersfoort ontvangen heeft. 

Zijn samenvatting: “Ik voelde me vanaf het eerste moment geen observator, geen gast, maar werd helemaal meegenomen in de aanbidding. Wat me raakte, was een hernieuwd besef van écht zonder schaamte leven: wanneer onze ogen geopend worden, zien we niet onze eigen naaktheid, incompleetheid of zwakheid, maar Jezus. Dán zijn we vrij. Mijn ogen gingen echt opnieuw open en ik voelde: mijn jaar van herstel is begonnen! Het verhaal van de Emmausgangers is zo mooi: Jezus laat zien, dat alleen verklaren uit de schrift en de profeten helpt, maar dat het échte herstel begint bij het bewust worden van Zijn offer. Wanneer Hij het brood breekt (en ik avondmaal neem) verdwijnt schaamte en begint herstel!”

Een heerlijk begin van een nieuwe week! Geniet ervan!