Na een monsterrit van meer dan 30 uur zijn Annemarie en ik aangekomen in Albanië. Terwijl ik dit schreef, stonden we nog in een dikke, kilometerslange rij om officieel het land in te rijden. Naar Durrës was het nog maar een 'stukkie'.

Voor wie benieuwd is naar de route: check google maps :) We doorkruisten onder meer Montenegro met haar bizar rijke kustplaatsen, casino's en sterrenhotels. Het grensgebied en vervolgens Albanië zijn andere koek: armoede is overal zichtbaar.

Voor het team dat vandaag naar Albanië reist is dat belangrijk om te weten: we komen in een land waar 'wat je hebt' met aandacht wordt bekeken - juist omdat er zoveel 'niet-hebben' is.

Ben je ook zo blij dat niet ons 'hebben' voor ons voorop staat maar ons 'zijn'? "Position before posession," zegt Pastor Prince zo mooi. Dat helpt: ook wanneer de wereld om ons heen er zó niet rooskleurig uitziet, verwoesting alom zichtbaar is. Jij bent het geliefde kind vande Allerhoogste, daarom zal geen plaag in de buurt van jouw verblijfplaats komen - lees voor jezelf Psalm 91 vandaag!

Heel fijn om ook zo de missie in te gaan: niet wat wij meebrengen, spullen, instrumenten of zelfs ons onderwijs gaan 't 'doen'. Alleen onze identiteit als geliefde kinderen van Vader God gaat voldoende zijn om ons met hemels effect te laten bewegen.

Wanneer wij spreken over situaties, doen we dat niet vanaf een stukje aarde naar de hemel, maar spreken we hemelse woorden, dicht bij het hart van Vader Zelf, die op aarde kracht hebben. Wij bidden, niet 'om overwinning' maar vanuit de overwinning over ALLE kwaad die Jezus heeft behaald.

Zullen we samen woorden geven aan wat we geloven over een glorieuze week - in Albanië, Frankrijk of Nederland, waar ook ter wereld Vader je brengt!

Tot morgen!