Deze week kwam pastor Willem met zijn team terug uit Polen. Ik sprak hem ‘vers’ na thuiskomst en zijn ogen twinkelden. Ik moest zijn verhaal horen!

Het contact met Polen is al een paar jaar oud. Eén van onze gemeenteleden, Meindert, die ook deze keer met het team meereisde, kent de Poolse pastor Zbyszek al meer dan 25 jaar. Op een avond met veel Poolse gerechten en wat daar zo bij hoort, heeft Meindert de boodschap van genade met zijn vriend gedeeld. Wat gaaf om nu de vruchten daarvan te zien!

Hoe zag dat eruit, daar in Lodz? Een zaal vol mensen, voorgangers, leiders, aanbiddingsleiders en muzikanten. Allen honger om meer uit het woord te ontvangen, benieuwd naar antwoorden op hun vragen over genade. Ons Nederlandse team, volop opgebouwd door Jezus zelf om uit te delen van wat we ontvangen hebben. Themasessies, waarin ps. Zbyszek, ps. Willem en Foppe spraken, workshops, onder meer over ouderschap in genade en een sessie ‘vragen en antwoorden’. 

Eén van de meest stevige onderwerpen was wel ‘Jezus volgen in Zijn plannen met Israël’. Wow - en dat in een land waar de Joodse bevolking in de vorige eeuw zó zwaar geleden heeft. De boodschap viel in voorbereide grond! 

Ps. Zbyszek zit vol plannen voor de toekomst. Zo zou hij graag seminars organiseren over het huwelijk, waarover ps. Willem en Marjan zoveel wijsheid hebben ontvangen. Bid je mee voor open deuren en volop middelen in Polen om dat mogelijk te maken? 

Ps. Willem gaat gewoon door. Zaterdag beleven meer dan 80 mensen de Dag van het Huwelijk mee. Ben jij getrouwd of (nog) niet en benieuwd naar wat voor jou beschikbaar is in het huwelijk, dat kleinste beeld van de gemeente? Aanmelden kan nog: http://willemdevink.nl/hemels-huwelijk/ 

Mooie dag!