Everyday.jpg

Dit weekend was ik niet de enige die een feestje vierde. Dat was te merken aan de Facebook berichten over het church festival op de verschillende locaties (Rotterdam, zet je schrap: jullie deel komt nog!)

Zo’n feest nodigt ook uit om met elkaar te delen waaróm je eigenlijk zo blij bent. Een goede vriend vertelde hoe hij twee jaar lang gekweld werd door verschijnselen van depressie. “De Heer had één dag nodig…” vat hij zijn genezing samen. 

Op de Facebook pagina van Jong en Vrij zijn verhalen te lezen die bol staan van de belevenissen met de Heer. We lezen over toenemend begrip (‘openbaring’ in kerktermen) van wie Vader is en wat Hij doet. Hoe heerlijk, dat Hij in gewone, dagelijkse dingen op ons betrokken is! Dát is besef van Zijn Vaderhart voor ons! 

 

Je helpt jezelf en elkaar, door met elkaar te delen hoe blij je bent met God in je leven. Wanneer we onder elkaar spreken over hoe goed Hij is, wordt geloof opgebouwd. Dát helpt in een volgende situatie die we tegenkomen! 

Het helpt ook om eerlijk te zijn over dingen die nog niet werken, zaken waar je nog niet zo blij van bent. Op een ‘gewoon’ feestje zou je dan een beetje de sfeer verpesten, bij broers en zussen in de gemeente mag je gewoon jezelf zijn. 

Geloof tegelijkertijd ook dat ook voor jou redding beschikbaar is. Kijk niet naar hoe je leven er tot nu toe heeft uitgezien (waarom zou dat iets zeggen over je toekomst?) maar laat je inspireren door deze en andere verhalen van broers en zussen. Maak gebruik van de hulpbronnen die in de gemeente beschikbaar zijn. Misschien ben jij de volgende die zijn verhaal deelt? 

Mooie dag!