Niet na iedere Everyday ontvang ik reacties. Die van gisteren maakte wel wat los.

Naast vragen als ‘hoe gaat ’t nu verder?’ (antwoord: weet ik ook nog niet, maar met Jezus vast heel goed!), hoorde ik vooral betrokkenheid. Iemand schreef: “Ik moet huilen van de Everyday... Dat God zo'n kleine gemeente als Jong en Vrij gebruikt om dit te bewerken in China... Wat een verhoring ook... dankbaar…” 

Je zult maar al jaren deel uitmaken van een lokale gemeente en zien hoe Vader deze gebruikt om 10.000 kilometer ver weg levens te veranderen, een andere gemeente te beïnvloeden en een volk te bereiken! 

Iemand anders keek er profetisch naar: “Waaauw, wat mooi wat je in de Everyday hebt geschreven. Heerlijk hoe de Heer Zijn bruid klaarmaakt en de sluier verwijdert!” Hoppa, even de blik boven de wolken: dát is immers wat er (in Nederland en daarbuiten) aan het gebeuren is! De bruid (de kerk) wordt klaargemaakt voor haar Bruidegom, Jezus. 

Ik schrijf het regelmatig, maar ook vandaag bevestig ik het graag bij je: ook al zit je thuis achter een vrolijke geranium - jij (als deel van de gemeente) maakt deel uit van deze ontwikkeling. Zelfs zonder dat je fysiek iets ‘doet’ of ‘bijdraagt’, is dit jouw beweging in de wereld. 

Het kan gerust een beetje wild worden: Jezus beloofde Zijn volgelingen al: “wanneer je Mij vertrouwt, zul je doen wat ik doe en zelfs grotere dingen, want Ik ga naar de Vader” (Johannes 14:12).

Deze week zag ik de trailer van een film over een kerkbandje. Begonnen in de heuvels buiten Sydney, zingen nu 50 miljoen mensen hun liedjes. Ongelofelijk? Welnee, de kerk IS relevant. Heeft invloed op de wereld. 

Leuk: jij maakt daar deel van uit! 

De trailer van ‘Let Hope Rise’ over Hillsong Church is hier te bekijken: https://youtu.be/3GkDLKtnwTY