Ps. Paul geniet van een korte vakantie. Deze dagen lees je een selectie uit eerder geplaatste Everyday’s.

Bij New Creation Church komen wekelijks getuigenissen binnen van mensen die vrijgekomen zijn uit drugs, drank en/of pornoverslaving.

Pastor Prince preekt dat als je vast zit in zo’n kapotmakend leefpatroon, dat je terwijl je ‘de zonde begaat’ (dus middenin de daad) moet belijden dat je de gerechtigheid Gods in Christus bent. Zulke prediking levert in religieuze kringen wel wat vraagtekens op. Maar het werkt!

Ik heb het in de beginfase, toen ik nog lokale pastor was, ook wel eens gepreekt voor de rokers. Tussen elk haaltje je rechtvaardigheid in Christus belijden. De meesten rookten vrolijk verder, twijfelend aan deze methode of geen zin om te stoppen?

Anyway, dit uitspreken is enorm krachtig. Dat de kracht juist bij gerechtigheid ligt, staat ook gewoon in de Bijbel:

Romeinen 8:10 Indien Christus in u is, dan is wel het lichaam dood vanwege de zonde, maar de geest is leven vanwege de gerechtigheid. 11 En indien de Geest van Hem, die Jezus uit de doden heeft opgewekt, in u woont, dan zal Hij, die Christus Jezus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door zijn Geest, die in u woont.

Wat verderop zegt Paulus dat wie met zijn hart gelooft en aansluitend met zijn mond belijdt, redding ondervindt. Voila. Easy way out?!

Zoek je nog motivatie om hier toch echt gebruik van te maken? Tekst rond de naderende opname en wederkomst:

2 Petrus 3:14 Daarom, geliefden, terwijl u deze dingen verwacht, beijver u om onbevlekt en smetteloos door Hem bevonden te worden…

Beijveren betekent: er serieus mee bezig zijn. Pffff. Zwaar? Schouders naar beneden en zwoegen maar weer? Nee! Alleen Hem en Zijn gerechtigheid in jou serieus nemen en je mond moedig open doen. 

Fijne dag!