Opstandingskracht: zichtbaar en voelbaar gisteren in alle diensten. Ik heb er de afgelopen weken al veel over geschreven - eerlijk gezegd: ik raak er niet over uit-verwonderd. Ik ben onder de indruk van wat Jezus doet door het ‘instrument’ van de gemeente. 

In Rotterdam werden vijf mensen toegevoegd aan de grote familie waarmee jij de eeuwigheid gaat doorbrengen: welkom thuis!!! In Den Haag werd Pesach gevierd met het échte Lam - door God Zelf gegeven - in het centrum. Ook in alle andere locaties vierden we Jezus’ overwinning en (speciale vermelding): in Amsterdam werd zelfs gedanst… Dat schijnt niet vanzelfsprekend te zijn voor Amsterdammers, maar voor Pasen werd een uitzondering gemaakt :) 

In Amersfoort zagen we met wie Jezus tweeduizend jaar geleden op het podium van het wereldtoneel stond. Hij deelde het podium met Pilatus - die Hem had kunnen (en willen?) vrijspreken en met een terrorist. Een vrijheidsstrijder, maar ook echt een foute boef… Barabbas. 

Op het moment dat letterlijk het verloop van de tijd zou worden bepaald, gebeurde er iets bijzonders. De zondaar, de schurk Barabbas was de eerste, die de plaatsruil die Jezus kwam brengen, aan den lijve ondervond. 

Vandaag eindig ik mijn blog hier, met de aanrader om met behulp van onderstaande link deze gebeurtenis nog eens te beleven. Met dank aan pastor Judah uit Seattle is het, alsof jij erbij bent. Beleef dit moment om de tweede dag van Pasen dáár door te brengen, waar de wereldgeschiedenis - jouw geschiedenis- voor altijd werd veranderd!

Ik zegen je met een mooie dag!

Je bekijkt de video met Nederlandse vertaling via: https://youtu.be/oOmXqIwrbl8