Everyday.jpg

Gisteren beloofde ik je nog wat praktische tips over 'het leven doen’ - handigheid om in dagelijkse dingen gebruik te maken van wat vanuit de hemel voor ons beschikbaar is. 

In mijn werk én in mijn vrije tijd kwam ik tot de ontdekking, dat veel van de ‘tijd tekort’ die ik beleefde, te maken had met mijn onvermogen om prioriteiten te stellen. Ik had eenvoudigweg veel meer dingen op m’n bordje dan ik eigenlijk wilde doen. 

Een belangrijke tweede tip voor rustiger dagen is dan ook: stel prioriteiten, maak keuzes! Voelt dat soms wat eng? Begrijpelijk. Weet dan, dat jij rechtvaardig bent in Jezus. Jouw identiteit is gezekerd en hangt dus niet meer van (meer of minder) handige keuzes af - en zeker niet van mensen tegen wie je af en toe eens ‘nee’ zegt. Durf zaken weg te strepen die niets te maken hebben met wat écht waarde heeft voor jou.

Wanneer je er een gewoonte van maakt in je dagstart (check de Everyday van gisteren) je agenda of je ‘lijstje’ met Vader te bespreken, mag je ook verwachten dat Hij licht laat schijnen op de écht belangrijke dingen en de dingen die kunnen wachten. 

Dat brengt me bij de derde en laatste tip. Wat is nu leuker, dan ook rond deze lessen jouw hemelse Vader beter te leren kennen? Wanneer je je dag met Hem overlegt en keuzes maakt, verwacht dan ook dat Hij gaat spreken over wat voor nu is en wat kan wachten. 

Ik maak er steeds meer een gewoonte van op deze richtingaanwijzers te reageren. Die stille stem van binnen heeft het goede met je voor - en door te oefenen, ga je Hem steeds beter verstaan. 

Dit klinkt superspannend: wat, wanneer je het ‘mis’ lijkt te hebben? Leuk! Ook dan is er namelijk voor jou geen enkele veroordeling, is Vaders liefde en gunst volop voor jou. Lijkt een keuze een echte ‘misser’? Zeg onmiddellijk: “dank U, Vader, dat U deze situatie voor mij ten goede keert!”. Ontspan, want Hij is erbij!

Relaxte dag!