imagePakweg elke veertien dagen ontmoeten alle pastors elkaar. Pastor Peter is er vaak digitaal bij. Omdat hij gelooft wat wij hem hebben verteld. Groningen?! Dat is zo ver weg, dan ben je officieel zendeling! :-)

Anyway, vanavond is het in Hellevoetsluis. Niemand tegen Pastor Arnaud zeggen hoe ver dat is, want we willen de gitaar er graag live bij ;-)  

Ik kan me zomaar voorstellen dat sommigen van jullie zich afvragen: Wat doen jullie daar dan? Nu kan ik dat nooit allemaal vertellen in één blogje. Laat ik daarom beginnen met jullie te vertellen wat we vanavond gaan doen.

We gaan het hebben over eenheid. Eenheid in de kerk wordt vaak uitgelegd als ‘elkaar in je waarde laten’. Verschillen niet tot verwijdering laten leiden. Dat heet echter tolerantie. En is dus nog geen eenheid.

Voor ware eenheid is het nodig dat je kiest om de ander genadig te zijn. Niet dus alleen zelf van Jezus genade ontvangen (inkomende rivier), maar wat je ontvangt ook namens Jezus doorgeven (uitgaande rivier).

Met andere woorden: als je bewust erkent dat die ander genade nodig heeft en het bewust toekent, kan er eenheid zijn. En als er werkelijk eenheid is, dan is er automatisch Geestkracht!! Halleloeejaaah! (sorry, ging automatisch ;-)

Zonder eenheid leven we ‘los’ van elkaar. Dan zijn we onzeker. En onzekerheid frustreert onze relaties juist. De oplossing voor onzekerheid is in de gemeente dus niet dat we zelfverzekerd zijn. Maar eenheid!

Die eenheid ontstaat als we elkaar alle benodigde genade gunnen en geven. Dan ontstaat er ook voor iedereen zekerheid! Je erkent daarmee dat je die ander keihard nodig hebt om één geheel (let op het woordje heel!) te zijn.

Mooie tegenstelling? Je hebt die ander nodig om compleet te zijn? Maar je ziet juist nog gebreken bij die ander?!? Dat is nu precies het geheim en de kracht van het Evangelie van genade.

Zijn jullie daar als pastors nog mee bezig? Yep! Er is een overvloed beschikbaar, zegt Romeinen 5:17. Drie keer raden wie dat als eerste nodig hebben?

Jij mag bedenken of dat is omdat we zelf zoveel gebreken hebben. Of omdat we zoveel aan jou door hebben te geven? :-) :-)

Tot morgen!

Comment