Komende week vertrekt een groot team van onze gemeente naar Hongarije. Grace Home Church in Budapest organiseert een nieuwe genadeconferentie. Na veertig jaar speelt het Hongaarse voetbalteam weer in een EK, dus het thema "we are the champions" past als een oude (voetbal)schoen. Hoe ik als voetbal-nitwit het Evangelie ga uitleggen aan de hand van voetbalmetaforen wordt een grote verrassing van de Geest :)

Deze week was ik voor mijn 'andere werk' ook even in Budapest. Ik mocht even met ps. Sziszi mee naar een meeting ter voorbereiding op de conferentie. Achter een prachtig gerenoveerde gevel huist het gymnasium, dat haar deuren voor de Grace Home conferentie opent. De renovatie was nog niet gevorderd tot de grote zaal die voor de samenkomsten wordt gebruikt. De ontmoediging was bijna op de gezichten van het team te lezen toen ze de gescheurde gordijnen, de bladdergrijze parketvloer en de afbrokkelende stenen in de muur zagen. 

Ps. Sziszi was wijs en zette eerst eens wat stoelen in een kring. "We gaan Vader danken, dat Hij ons dit gebouw geeft," zei hij monter. "Ik wilde graag een gebouw in de buurt van onze eigen zaal en het mocht niet te veel kosten. Dat is precies waar we nu zijn!". Ik zag de verandering op de gezichten van het team, toen ze hun geloof en dank voor de komende week uitspraken. 

"Ik had soms gedacht dat we al veel verder zouden zijn..." verzuchtte ps. Sziszi. Dat kwam me bekend voor. Dat zou je zomaar bij een tienjarig jubileum ook kunnen voelen :) 

Op die momenten ben ik zo blij, dat we als gemeente mogen delen van onze wandeling met de Heer. Hij neemt ons mee in Zijn triomftocht (2 Cor. 2:14) - en wij wijzen anderen op Hem, op wat Hij doet.

Mooie dag!