Vanaf morgen geef ik de Everydays weer terug aan pastor Marcel. Hij vertrekt morgen naar Portugal en neemt ons graag mee op zijn reis. 

Toen duidelijk werd dat we met de gemeente van pastor David en Rute in Portugal gaan optrekken, landden er al snel mails in mijn inbox van mensen die graag mee zouden gaan. Tof is dat: jouw hart beweegt mee met wat er in de gemeente gebeurt! Morgen gaan eerst pastor Marcel en één van onze bestuursleden, Marvin, vooruit. Door nu mee te lezen, mee te bidden, deel jij in de roeping van Jong en Vrij en “reis” je mee. 

Dat is gaaf, want we geloven dat door onze bijdrage in Portugal niet alleen een pastor (en zijn gezin) bemoedigd gaan worden. Het is mooi, wanneer alle gemeenteleden delen in de zegen van het onderwijs van onze senior-voorganger. Maar ook daar stopt het niet. Uiteindelijk willen we, dat dóór de gemeente een stad, een regio, een heel land bereikt gaat worden met het Evangelie! Wanneer je mee-bidt, strek je dan ook gerust uit naar zulke effecten. Dit is de tijd waarvoor de gemeente bedoeld is!

En dan komt het ineens weer heel dichtbij. Zoals Portugal Jezus nodig heeft (die via de gemeente zichtbaar gaat worden in de smalle straatjes van Lissabon en in de clubs van Porto), zo heeft ook Nederland Jezus nodig. 

Waar Portugal, Polen en Ierland onze buurlanden zijn, worden wij in Hellevoetsluis, Amersfoort en Wierumerschouw omringd door buur-mensen, die verlangen naar onvoorwaardelijke liefde en een leven vrij van oordeel. Hoe gaaf, wanneer jij meegaat in de beweging onze gemeente naar buiten: om te beginnen bij onze naaste buren! Niks mis mee, om van jouw gebed voor deze buren ook grote effecten te verwachten! 

Goeie reis!