We gaan weer op mission dit weekend. Alleen kan iedereen gewoon thuis blijven. Uit Hongarije is pastor Sziszi (de leider van de Grace Home gemeente in Budapest) samen met zijn worship leader András in Nederland. Steeds vaker gaan we leiders uit andere kerken zien, die enige tijd in onze gemeente doorbrengen om te ontvangen van wat wij eerder ontvangen hebben. Blessed to be a blessing dus!

Uiteraard gaan we ook nog regelmatig op reis, onze senior pastor Marcel reist komende week af naar Portugal bijvoorbeeld. We geloven echter ook, dat er kracht zit in het zien, voelen, beleven van hoe een lokale kerk mag werken. Waarom is dat zó aantrekkelijk? 

“De kerk, weet je,” zegt Paulus tegen de Efeziers, “de kerk staat niet ergens aan de zijlijn van de wereld, maar midden in het centrum. De kerk is, waar het gebeurt!” (vertaald van the Message, Efeze 1). “De gemeente is de plaats, waar alle energie van Christus kan stromen: Hij is door God in de hemel gesteld over alles wat bestaat - en in het centrum van dit alles, bestuurt Hij de gemeente. De gemeente is het lichaam van Christus, waarin Hij spreekt, handelt en alles vult met Zijn aanwezigheid.”

Focus is ook: zaken in het juiste perspectief zien. Dít is wat we zien over onze gemeente. Omdat dit werkzaam en zichtbaar is in ons midden, komen voorgangers en leiders uit andere landen naar ons toe. Hebben wij ’t zo goed begrepen? Zijn wij de kerk zonder fouten? Nee hoor, maar we zijn -uit genade- wel een plek waar dit volledig zichtbaar mag worden, volop mag stromen. Pastor Sziszi heeft er zin in: “Ik kom even aan de laadpaal staan bij jullie", zei hij. 

Jij bent welkom om ook aan te sluiten: zie je zondag!