Zondag spreek ik in Groningen. Joepie!!

Het is altijd een gevecht om daar te mogen spreken. Elke pastor probeert daar een plekje op de sprekerslijst te bemachtigen. Je krijgt er namelijk altijd twee gratis reizen bij! In mijn geval van wel drie uur per stuk! Om dit feest niet alleen voor mezelf te houden, gaat Marvin mee. Die is dan ook meteen eerste piloot.

Waarschijnlijk gaan we vandaag al die kant op, want we willen ook wat tijd doorbrengen met Pastor Peter en Jonkvrouw Judith. Peter houdt er van om gezellig samen biefstuk te eten. Judith, waar ik vroeger bij de E.O. al mee samenwerkte, houdt er van om te geinen (lees pesten). Ook daarom moet Marvin mee. De wedstrijd Rotterdam-Groningen gaan wij natuurlijk niet verliezen.

Ik kom trouwens héél graag in onze gemeente in Groningen. Ik voel me ook daar helemaal thuis. Alleen heb ik het nieuwe gebouw nog niet gezien, dus ik ben ook prettig benieuwd. Verder zullen er vast weer nieuwe mensen zijn, sinds mijn vorige keer. Allemaal leuke vooruitzichten dus.

Speciaal voor de mensen van het eerste uur, ga ook een heel nieuw stukje preken. Dat had ik tot nu toe alleen met de pastors gedeeld. De ‘vaste club’ in Groningen is jarenlang onvoorstelbaar trouw naar Amersfoort gereden. En de meesten hebben jarenlang trouw gegeven, ook toen dat voor een ‘andere’ gemeente was. Dat is heel bijzonder. Dan vind ik het extra leuk om met wat bijzonders te komen.

Ik ben ook zo blij voor ze dat er sinds de zomer elke week samenkomst is! Met zoveel honger naar het Evangelie van genade liggen er vast hele bijzondere dingen in de toekomst van ‘kuddeke Groningen’.

Maar nu even terug naar de orde van de dag. Nog één laatste uitdaging. Ik moet nog een hotelkamer zien te vinden met twee bedden. Het is niet alleen dat ik niet lepeltje lepeltje wil eindigen met Marvin. Ik heb tot verdriet van Cody ook een enorme hekel aan één gedeelde deken. Waarschijnlijk omdat ik de wedstrijd ‘ik-heb-te-weinig-deken’ tussen Roemenië en Nederland meestal verlies? ;-)

Tot morgen!

Comment