Soms blader ik nog even door de Everydays van de afgelopen tijd. Daar zitten mooie herinneringen aan: regelmatig kom ik een woord tegen dat specifiek voor díe dag was. Da’s niet mijn verdienste: dat regelt de Heer zo, omdat jij hem dierbaar bent. 

De afgelopen weken kwamen een paar thema’s vaker terug. Kon geen toeval zijn: dat bleek zaterdag in de Grace Academy. Waar ik enkele dagen achtereen schreef over de wijsheid van Salomo, kwam ‘wijsheid’ gisteren goed in beeld. 

Salomo’s vraag aan de Heer heeft de kerk altijd met ‘wijsheid’ vertaald. Dat is mooi en ook waar, maar primair vraagt hij hier om een luisterend, verstandig hart (lev in het Hebreeuws). Salomo vroeg dus om ‘slim lef’. Het vraagt lef om te luisteren (je hart er toe zetten), maar je wordt er zóveel slimmer van!

Dat het gisteren vervolgens ook volop ging over ‘luisteren’ zal je evenmin verbazen. Regelmatig vind je ook in de Everyday de aanmoediging om te luisteren naar onderwijs dat is gebaseerd op het Evangelie van Genade. 

Daar knalde ps. Erich even mooi op door: dát is de reden dat we je zo aanmoedigen om er bij te zijn wanneer de gemeente samenkomt! Er is zoveel gekkigheid buiten, dat je het eenvoudigweg nodig hebt om het goede nieuws in iedere samenkomst te horen! Horen bouwt je geloof, met geloof kan God aan het werk terwijl jij rust bij Hem!

Daarom ook vandaag de hartelijke aansporing om vol verwachting naar één van de samenkomsten te gaan: Vader heeft jouw voorganger voorbereid, geïnspireerd om jou op maat te bedienen, helemaal optimaal voor jouw situatie, voor jouw komende week!

Geniet ervan!