De komende dagen bereidt onze senior pastor Marcel zich voor op de derde dienst in onze jongste locatie: Rotterdam. Hoe gaaf (zie Facebook voor de foto’s van de eerste dienst)! En zijn reis naar Portugal. Aan mij (Paul van Laar) de eer om de Everydays van de komende tijd te verzorgen.

Wanneer onze senior pastor focus aanbrengt in wat hij doet en wat hij niet doet, dan is het misschien aardig om hem daarin te volgen? 

Wanneer Jezus zegt 'laat je hart nou niet in de war maken' (Johannes 14:1) dan voegt Hij daaraan toe: “Je vertrouwt op God, vertrouw ook op Mij." Focus is: laat je niet in het warretje maken, want God de Vader is samen met Zijn Zoon Jezus jouw vertrouwen waard. Terwijl de wereld om je heen beweegt, van alles je aandacht lijkt op te eisen, zelfs hoogst belangwekkende gemeente-zaken om jouw bemoeienis schreeuwen…

Op zo’n moment verzucht jouw geest samen met de Geest van Jezus 'Ow yessss… dat is wat ik wil'. Tegelijkertijd verschuift jouw focus van de omstandigheden, de eisen en de afleiding naar Jezus. 

Zelfs de wereld weet, wat focus met de beweging van je leven doet. Op autorijles leer je waar je naar kijkt, daar ga je naartoe. Voor de rij-instructeur een eitje, voor de beginnende bestuurder soms lastig - er zijn langs de weg zoveel zaken die je aandacht vragen.

Wanneer je er in slaagt met je auto op koers te blijven, bereik je je doel. Een periode van focus draagt dus bij aan het bereiken van je doel. Jep, ook wanneer je grote doelen hebt (een land bereiken met het evangelie van genade, redding spreken voor een volk)! Het beste wat je kunt doen om koers te houden: focus.

Tot morgen!