Onlangs kwam iemand naar ons toe en zei: “Onverwachte omstandigheden zijn een uitgelezen kans om de Heer nóg beter te leren kennen.” Ik dacht even: je hebt geeeeeen idee. Maar dat had de geachte spreker dus wel :) 

Onverwachte dingen genoeg in ons leven; in ons gezin, op het terrein van werk, bediening. ‘Een kruispunt’ zou een understatement zijn voor wat we zien - zo’n Amerikaans knooppunt van vier snelwegen met ieder acht rijstroken komt misschien meer in de buurt. 

Juist in deze tijd zegt de Heer: “Rust bij Mij.” En elke keer wanneer ik ongeduldig vraag: "Wat nu?", is Zijn liefdevolle antwoord: “Nog een beetje meer.” 

Toen Jozef door zijn broers in een put werd gegooid en aan een karavaan slavenhandelaren werd verkocht, moet hij op z’n minst met zijn ogen hebben geknipperd… over onverwachte situaties gesproken. In zijn dromen had de Heer toch duidelijk andere dingen laten zien. Even leek zijn leven een positieve wending te nemen, maar toen, hoppa, de gevangenis in - onschuldig nog wel. Wat zou er nu van die dromen terecht komen? 

Op al die plaatsen lezen we dat de Heer met Jozef was. Mooie boel: zit je in de nor, wordt er dát over je gezegd. Jozef leerde in die tijd te vertrouwen op de Heer, Zijn hart voor Hem beter te kennen en Zijn stem te verstaan. Stap voor stap bevrijdde de Heer hem van zijn onhandige communicatie en bracht hem uiteindelijk op de plek die hij voor Jozef had bedoeld: een belangrijke schakel in Gods reddingsplan met Zijn volk. 

Word jij geconfronteerd met onverwachte gebeurtenissen? Lijkt het niet te passen met de dromen die de Heer je heeft gegeven? Geen zorgen: Hij is met jou, Zijn hart voor jou is dat je Hem nóg beter leert kennen, Zijn stem nog meer gaat verstaan. 

Mooie dag!